Επιμήκυνση Πέους

Επιμήκυνση Πέους

Η επιθυμία για μεγαλύτερο πέος είναι κάτι που συχνά υπάρχει, σπανιότερα εκφράζεται και ακόμα σπανιότερα μπαίνει κανείς στη διαδικασία να διερευνήσει αν αυτό είναι δυνατό.

Είναι όμως δυνατό; Και ναι και όχι. Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς. Ας δούμε όμως πρώτα μερικές βασικές ανατομικές αρχές.

Ρωτήστε Τον Γιατρό Για Οτιδήποτε Σας Απασχολεί

Ανατομία του πέους

Το πέος αποτελείται από 2 σηραγγώδη σώματα που γεμίζοντας με αίμα διογκώνονται και σκληραίνουν και προκαλούν έτσι τη στύση του πέους. Στο κάτω μέρος βρίσκεται το σπογγιώδες σώμα που περιέχει την ουρήθρα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι όσο περίπου είναι το μήκος του πέους που προεξέχει από το σώμα άλλο τόσο είναι αυτό που είναι μέσα στο σώμα. Αυτό που είναι κρυμμένο είναι καθηλωμένο στα οστά της λεκάνης είτε απ’ ευθείας είτε μέσω ενός συνδέσμου του κρεμαστήρα συνδέσμου (suspensory ligament) του πέους. Αυτό απεικονίζεται απλουστευμένα στην Εικόνα 1.

 

Τεχνική επιμήκυνσης

Η επιμήκυνση του πέους είναι εφικτή παρεμβαίνοντας σε αυτό ακριβώς το σύνδεσμο και «μεταφέροντας» κατά κάποιο τρόπο το πέος πιο έξω. Δεν αυξάνουμε δηλαδή αυτό καθαυτό το μήκος του, αλλά του αλλάζουμε θέση με τελικό αποτέλεσμα να προβάλλει προς τα έξω μεγαλύτερο μήκος πέους και έτσι το τελικό αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερο.

Δουλεύει αυτή η τεχνική; Αρκεί η διατομή των συνδέσμων; Μελέτη της Ιατρικής Σχολής σε πτωματικά παρασκευάσματα δείχνει ότι καταρχήν δουλεύει (Annali Italiani di Chirurgia).

Υπάρχουν όμως περιορισμοί και όρια μέχρι που μπορεί κανείς να επιτύχει μια επιμήκυνση και φυσικά σε ζώντα ιστό υπάρχουν επιπλέον παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Σε ασθενείς, αντίστοιχες κλινικές μελέτες δείχνουν ότι αύξηση στο μέγεθος του πέους μπορεί επίσης να επιτευχθεί (Current Urology).

Η επέμβαση αύξησης του μήκους του πέους συνήθως συνδυάζεται και με την αύξηση του πάχους του. Η αύξηση του πάχους μπορεί να επιτευχθεί με διαφόρους τρόπους με συνηθέστερη τη λήψη λιπώδους ιστού και την τοποθέτηση του στο πέος.

Η συνδυασμένη αυτή τεχνική επιμήκυνσης και πάχυνσης φαίνεται στο παρακάτω βίντεο που παρουσιάστηκε σε διεθνές Ανδρολογικό Συνέδριο.

                       

 

Επικοινωνήστε Σήμερα Με Τον Γιατρό

Υπάρχουν και εναλλακτικές τεχνικές πάχυνσης του πέους με χρήση scaffolds και αυξητικών παραγόντων. Είναι μια πιο σύγχρονη μέθοδος με καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα (Εικ.2-9).

   

 

Βασίλης Πρωτογέρου
Βασίλης Πρωτογέρου
Ο Δρ. Βασίλης Πρωτογέρου είναι Χειρουργός Ουρολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Ανδρολογίας – Υπογονιμότητας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας. Βιογραφικό Ιατρού | Επικοινωνία Με Τον Ιατρό

Η Κλινική

Μιλήστε με το γιατρό