ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΡΓΟ

Ειδικεύτηκα στην Ουρολογία στην Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου κατά την περίοδο Ιούλιος 1999 έως Ιούλιος 2003. Στο ίδιο χρονικό διάστημα συμμετείχα στις εργασίες και τα χειρουργεία της Λαπαροσκοπικής Μονάδας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων και Χειρ/κής Νεφροπαθών του Λαϊκού Νοσοκομείου, της Γυναικολογικής Κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου και της Παιδοουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία. Απόκτησα το τίτλο της ειδικότητας της Ουρολογίας τον Οκτώβριο του 2003.

 Από τον Οκτώβριο του 2003 μέχρι τον Ιανουάριο του 2004 εργάστηκα σαν Επιμελητής του Ουρολογικού τμήματος της Ιδιωτικής Κλινικής «ΙΑΣΩ General».

Μετεκπαιδεύτηκα στην Αγγλία  (20/1/2004-20/10/2004 Clinical Fellow in Urology στο Guy’s Hospital) και (20/1/2004-30/9/2004  Clinical Fellow in Andrology στο Institute of Urology and Nephrology, Middlesex Hospital, London). Σε συνεννόηση με τους consultants Rick Popert (Guy’s Hospital) και David Ralph (Middlesex Hospital, Institute of Urology) συμμετείχα ενεργά στα ιατρεία γενικής  ουρολογίας, καρκίνου του προστάτη, γενικής ανδρολογίας,  ανικανότητας, υπογονιμότητας. 

Παράλληλα συμμετείχα στα χειρουργεία όπου απόκτησα επίσης σημαντική εμπειρία στη λαπαροσκοπική και στη ρομποτική λαπαροσκοπική χειρουργική στην Ουρολογία. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκα στη χρήση  Holmium laser για τη θεραπεία της ΚΥΠ, στη βραχυθεραπεία του καρκίνου του προστάτη, στη χρήση του εύκαμπτου ουρητηροσκοπίου για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς, στην τοποθέτηση πεϊκών προθέσεων, σε μεγάλο φάσμα ανδρολογικών επεμβάσεων (Nesbit, Lue, Y-V plasty με διατομή του κρεμαστήρα συνδέσμου του πέους, επανασυρραφή του σπερματικού πόρου με χρήση μικροσκοπίου κ.α.). Απέκτησα επίσης σημαντική εμπειρία σε τεχνικές phaloplasty (radial artery και pubic).

Κατά την περίοδο 21/10/2004-21/12/2004 εργάστηκα ως Registrar in Urology στο West Wales General Hospital, Carmarthen. Συμμετείχα στις δραστηριότητες της κλινικής, στα εξωτερικά ιατρεία, και στα χειρουργεία όπου συμμετείχα σε μεγάλο φάσμα επεμβάσεων γενικής ουρολογίας (ενδοσκοπικές επεμβάσεις καθώς και μεγάλης βαρύτητας επεμβάσεις όπως νεφρεκτομή, ριζική προστατεκτομή, ριζική κυστεκτομή). Παράλληλα εκπαιδεύτηκα στην τοποθέτηση TVT  για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων.

Από 2007 διδάσκω τους φοιτητές της  Ιατρικής Σχολής ως Επίκουρος Καθηγητής.

Από 2010 υπεύθυνος του  Ανδρολογικού  Ιατρείου του Αττικού Πανεπιστημιακού Ιατρείου της Β’ Ουρολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής

Συνεχίζω την διεθνή παρουσία μου και ενημέρωση με συμμετοχή σε εκπαιδευτικό surgical course για την εφαρμογή της ταινίας ακράτειας ATOM. Μπιλμπάο, Ισπανία 15-16/3/2012, καθώς και με περαιτέρω ενημέρωση στην Ανδρολογία στο University College London Hospital (3-14/9/2012).

Βασίλης Πρωτογέρου
Βασίλης Πρωτογέρου
Ο Δρ. Βασίλης Πρωτογέρου είναι Χειρουργός Ουρολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Ανδρολογίας – Υπογονιμότητας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας. Βιογραφικό Ιατρού | Επικοινωνία Με Τον Ιατρό
Μιλήστε με το γιατρό