ΝΑΤΑΣΣΑ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΥ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

Νατάσσα Νικολακάκου

Η Νατάσσα Νικολακάκου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21/08/1975. Έχει πτυχίο Ψυχολογίας (B.A) και μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (M.Sc). Η πρακτική της άσκηση στα πλαίσια του τριετούς μεταπτυχιακού της στο Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, University of Lavern California, περιελάμβανε εξειδίκευση στη συμβουλευτική οικογένειας και στη θεραπεία ζεύγους. Έχει εξειδικευτεί στο Γνωσιακό – Συμπεριφορικό μοντέλο ψυχοθεραπείας στα πλαίσια της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, ενώ έχει ολοκληρώσει διετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Διάγνωση και Θεραπεία των Ψυχοσεξουαλικών Διαταραχών από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής σε συνεργασία με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Εκτιμώντας ότι ένας αποτελεσματικός θεραπευτής πρέπει να έχει διευρυμένες εμπειρίες στην άσκηση της συμβουλευτικής θεραπείας και γνώσεις πάνω στη θεωρία της συμβουλευτικής και στις τεχνικές της επεδίωξε να εκπαιδευτεί και να εξοικειωθεί με τις αρχές των πιο βασικών ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων (Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας, Οικογενειακή και Συζυγική Θεραπεία, Ομαδική Ανάλυση). Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί στη διάγνωση και θεραπεία των διαταραχών πρόσληψης τροφής και κατέχει Diploma in Practitioner Skills for Eating Disorders από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ:

  • Από το 2005 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο όπου ασκεί ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, ενώ οργανώνει συχνά ενημερωτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια για το κοινό καθώς και ομάδες στήριξης και ενδυνάμωσης. Συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια, ημερίδες και ομιλίες ως εισηγήτρια.
  • Από το 2013 διατηρεί συνεργασία με το Ουρολογικό - Ανδρολογικό Ιατρείο του Δρ. Βασίλη Πρωτογέρου και είναι υπεύθυνη του τμήματος Ψυχοσεξουαλικής Υποστήριξης και Ψυχοθεραπείας.
  • Από το 2007 έως το 2012 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στη νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου 1ο ΙΚΑ Μελισσίων (πρώην Παπαδημητρίου) έχοντας ως κύρια δραστηριότητα τη νευροψυχολογική αξιολόγηση των ανώτερων νοητικών λειτουργιών και τη συμβουλευτική υποστήριξη σε ασθενείς με χρόνια ασθένεια και βλάβες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.
  • Για το χρονικό διάστημα 2001 – 2006 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Δρ. Θάνου Ασκητή στο Ινστιτούτο Σεξουαλικής και Ψυχικής Υγείας. Παρείχε συμβουλευτική ψυχοθεραπευτική βοήθεια σε εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια. Συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση και υποστήριξη της συμβουλευτικής γραμμής σεξουαλικής υγείας, συμμετείχε σε ομάδες μελέτης και έρευνας της ανθρώπινης σεξουαλικότητας καθώς και σε ομιλίες και σεμινάρια που διεξήγαγε το ινστιτούτο για το ευρύ κοινό. Παράλληλα συμμετείχε σε εποπτείες, ατομικές και ομαδικές, υπό τη καθοδήγηση και επιτήρηση του Δρ. Θάνου Ασκητή.
Βασίλης Πρωτογέρου
Βασίλης Πρωτογέρου
Ο Δρ. Βασίλης Πρωτογέρου είναι Χειρουργός Ουρολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Ανδρολογίας – Υπογονιμότητας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας. Βιογραφικό Ιατρού | Επικοινωνία Με Τον Ιατρό
Μιλήστε με το γιατρό